Monday

Bunga Telur Bear Polka Dot Pink and Cream Theme


Tidak jemu mata memandang kecomelan bunga telur bear ini yang menggunakan skirt polka dots tona pink yang sangat menyerlah. Terima kasih Pn Hjh Rashimah dari Cheras diatas tempahan anda!

Bunga Telur Foam Tiffany Blue & Purple


Combination menarik warna Tiffany Blue dan Purple tempahan daripada Pn Ayu dari Selayang
Posted by Picasa

Thursday

Bunga Telur Foam Sea World Theme

 

My latest design for Bunga Telur Foam is specially made for Pn Linda who said she wanted a sea world theme for her son's Cukur Jambul function. What you can see here are shapes of a whale, sailboat, angel fish, sea horse, star fish, sea turtle and an octopus. There are plenty more designs but these are just some examples just to get her approval...and she did..here we go 100 customized units for you Linda!
Posted by Picasa

Monday

Bunga Telur Foam Dress Turquoise Blue


 
 Tempahan BTF dress warna biru turquoise ini telah diterima baru-baru ini walaupun Lisa agak sibuk menyiapkan hantaran dan buaian. Jarang kan orang guna this colour untuk cukur jambul baby girl tetapi tidak ada salahnya, asalkan majlis berseri....
video
Ini adalah klip temuramah oleh Bernama TV tentang Perniagaan Bunga Telur Foam Lisa yang telah disiarkan malam semalam di channel Astro 502. Buat sementara ni Lisa tunjukkan recording pakai handphone je hehe sebab maklumlah excited sangat dapat masuk tv! Baru sahaja berniaga 1 1/2 tahun dah dpt pengiktirafan sebegini..bangga mak bapak & suami, alhamdulillah... Basically you will get to know how i started this business, my problems and a demonstration on how to make one bunga telur foam design. Happy viewing!



Bunga Telur Bear Pink & Blue


Bunga Telur Bear dengan tema pink & Blue ini telah ditempah oleh Pn Sara Iriana sebanyak 100 pcs untuk majlis cukur jambul anak kembar beliau iaitu sepasang boy & girl. Thank you for your order & congratulations on your double bundles of joy! Fooh nasib baik Lisa sempat menyiapkan extra 50 pcs lagi di saat akhir walaupun dalam kesibukan...Cute stok pink bear kali ini...I pun geram!
Posted by Picasa

Friday

My Glamourous Bunga Telur Foam

Hi guys, sorry saya dah lama tak update blog saya walaupun tempahan memang tak berhenti menghujan (alhamdulillah). Antara faktor  yang menyebabkan saya tak letak gambar-gambar terbaru adalah kerana pelanggan menempah design2 buaian dan bunga telur yang telah pun dipaparkan dalam entry blog saya ini. So saya sangat mengalu-alukan permintaan untuk saya mencipta design yang tak pernah lagi saya buat contohnya untuk bunga telur foam requestlah design ikan ke, itik ke, flower basket ke, flower pot ke, bunga orchid ke....lagipun saya mmg sukakan cabaran! Anyway nak cerita, this month nasib saya baik sangat macamana entah dua wartawan menghubungi saya dari Astro & Majalah Senirias untuk buat story about my products especially bunga telur foam (alhamdulillah) so kalau ada sesiapa yang nak buat tempahan sekarang inilah peluang untuk bunga telur tempahan anda masuk tv & majalah  hehehehe... glamer pulak BTF i ni...tak disangka-sangka. My husband also found out ada individu yang dah copy my concept...rasa geram juga...but to take it positively,  sebab org suka lah yang org copy. I'm still proud to be the first and the pioneer not only in this country but also in this world...BTF oh BTF!! But to those yg nak buat bznes BTF I suggest janganla jual terlalu murah nnti jatuh nilai nya. Bila nilai dah jatuh, hilanglah keistimewaan. Not easy to make because you need to be meticulous atau hati-hati. Kalau murah tu...watch out sbb BTF yang anda tempah mungkin comot dan tidak dipotong dengan baik! Nak murah, DIY je tapi memang memakan masa sikitla kalau nak cantik..... Saya akan demonstate dlm tv dan majalah tu nnti cara nak membuat dengan betul...ok!

Memberi Ilmu adalah Suatu Kewajipan


Thursday

I'm Back in Business

Assalammualaikum n hello to all, so good to be back with a fresh restart. It was a long holiday for me, i had a good rest physically and mentally, one which was spent wisely with family and friends activities. At the same time I found myself involving in another project that will be shared with you very soon. It's the first ever project done by a local designer ie mua. Still associated with weddings....so do check out my blog again soon!


Monday

Febr Break

Assalammualaikum dearest followers and readers of my blog, hope you are enjoying or have had an enjoyable holiday this month. Just to announce to you that I am not able to entertain your orders for this month as I am going away for a long break. Yeap after all those hard work, I think I deserve it, don't I? Please do contact me again come March yea. Anyway kalau ada apa2 pertanyaan lain boleh hubungi saya. Have a good day people..adios..

Saturday

Cradle Theme Black & Red

This is the first time i got an order for a cradle with black and red theme decoration. I must say the white cradle goes with this theme colour. Funky yet elegant! I love it...
Posted by Picasa

Cradle Theme Colour Pink & Purple

My customer dari Selayang ni asalnya berminat dengan cradle yang berwarna putih untuk majlis akikah puterinya. Tetapi memandangkan kedua-dua buaian putih saya telah ditempah oleh orang lain terpaksalah menggunakan buaian ni. Cantik juga bila cradle04 saya ni dihiaskan dengan tema Pink and Purple. Alhamdulillah she texed me afterwards and said how much she liked her order despite her initial preference.
Posted by Picasa

Cradle Theme Brown n Cream

Warna tema untuk majlis akikah baby boy tidak semestinya terhad kepada biru atau hijau. Apa kata menggunakan warna neutral yang sejuk mata memandang seperti brown dan cream. Ia boleh disesuaikan dengan buaian kayu samada berwarna putih atau brown. Gambar di atas menunjukkan cradle02 yang dihias yang telah dihiaskan untuk Puan Nor dari sungai Buloh. Simple dan sweet!
Posted by Picasa

Thursday

Bunga Telur Bear Brown n Cream

Neutral colours are so pleasant to look at. For a change, lets pick brown and cream for your theme colour. My customer from Sg Buloh is one who dares to be different but has indeed made the right choice.
Posted by Picasa

Bunga Telur Bear Purple

My latest design of Purple Bear doorgift for Pn Suriani...100 pieces with chocolates. At a closer look, the bears are actually wearing flowery skirts. It takes some luck to get these girly bears as supplies are quite minimal. Order them now ASAP!
Posted by Picasa

Friday

Cradle Theme Pink and Cream

Simple dan sweet mungkin menjadi pilihan untuk majlis cukur jambul anak anda. Sebuah cradle yang cukup sesuai dan selesa serta tidak perlu berbelanja mewah bagi memperindahkan suasana kenduri dan membuaikan si kecil semasa majlis berindoi dijalankan.Sila ambil perhatian bahawa buaian-buaian saya semuanya boleh digerakkan ya! Harga sewa untuk unit di atas hanya rm190, tidak termasuk caj delivery (Lokasi saya di Bandar Menjalara Kepong). Terdapat juga buaian-buaian lain sebagai alternatif, sila lihat entry-entry terdahulu.
Posted by Picasa

Bunga Telur Bear Pink dan Purple


Cute nya Bear yang dipadankan dengan warna pink dan purple sebagai doorgift bunga telur. Tempahan ini juga termasuk bunga telur foam yang ditunjukkan dalam entry seterusnya.
Posted by Picasa

Bunga Telur Foam Pink dan Purple

Pink dan Purple sememangnya warna yang sangat sweet sebagai bunga telur foam. Design yang disediakan di sini adalahh botol susu, baby dress, baby pram dan cupcake. Harga sekarang RM3.00, dengan coklat atau telur RM3.50 sahaja.
Posted by Picasa

Tuesday

Bunga Telur Tri-color Pink Purple Green

Customer saya yang menempah bunga telur foam di atas ini memang sukakan sangat design baby pram/stroller. So kesemua bunga telur cukur jambul untul baby girl nya menggunakan design ini. Ok juga gabungan warna ini Pink, Purple dan Green kan?
Posted by Picasa

Bunga Telur Foam Red & Black


Baby Dress Design untuk bunga telur foam juga boleh disediakan mengikut tema warna merah dan hitam..jangan terkejut! Hasilnya sangat elegant dan memang lain dari yang lain. Bulan November ni memang banyak tempahan bunga telur cukur jambul dan bermacam2 warna tema yang baru dan menarik telah saya experimentasi. And I enjoy every minute of it!
Posted by Picasa

Bunga Telur Pink Baby Dress


Sejak memulakan perniagaan ini, beberapa kali terjumpa orang2 lama, especially time sekolah dulu yang secara kebetulan menempah dari saya. Bila deliver barang baru discover kami saling kenal-mengenali. Yea its a really small world! Congrats Intan on the birth of your first baby. Hope you like the baby dresses bunga telur design!
Posted by Picasa

Bunga Telur Foam Purple Milkbottle


Ini adalah favouite design saya, purple + cream milkbottle. Very simple and suitable for any baby events and functions mcm ni untuk majlis cukur jambul pelanggan saya dari Taman Dato' Harun. Siapa kata doorgifts ini hanya untuk cukur jambul sahaja? Baby shower boleh, birthdays pun boleh.
Posted by Picasa

Wednesday

Bunga Telur Bear Red Black

Ada juga majlis cukur jambul yang menggunakan tema red and black untuk mewujudkan kelainan dan gaya moden. Bunga telur bear red and black memang cukup kelasss, samada untuk baby girl atau baby boy, ia benar-benar menarik perhatian. Puan Aiza dari Seremban tentu tidak sabar-sabar untuk menerima delivery saya tidak lama lagi. You will definitely love them!
Posted by Picasa

Thursday

Bunga Telur Bear Pink Theme


Terdapat berbagai design bear yang boleh disesuaikan dengan tema pink, samada bear yang memakai skirt ataupun tidak. Harga tetap sama (rm4.oo satu tanpa telur/coklat). Seperti gambar di atas, hasilnya tetap comel dan sweet! I love making them just as much as you love to own them. Remember, tempah selewat-lewatnya 2 minggu lebih awal supaya anda tidak kecewa jika permintaan tidak dapat dipenuhi dan juga supaya anda berpuas hati dengan kualiti yang dihasilkan.
Posted by Picasa

Bunga Telur Teddy Bear Green Theme


Bunga Telur Teddy Bear juga boleh disesuaikan dengan tema warna hijau jika ini warna yang dipilih untuk kenduri anda. Perlu diberitahu bahawa teddy bear yang akan digunakan bergantung kepada stok, jadi design bear untuk teddy bear anda mungkin tidak sama dengan gambar2 yang ditunjukkan di dalam entry...tetapi guarantee tetap comel dan cute ok!
Posted by Picasa

Tuesday

Bunga Telur Foam Green n Blue

Bulan raya juga tidak kurang hebatnya orang mengadakan kenduri sekali dengan jamuan rumah terbuka. Agak sibuk juga saya menyiapkan bunga telur foam ini sebanyak 120 unit untuk Puan Shella dari Sri Hartamas yang memilih warna hijau dan biru sebagai tema kenduri puteranya. Bentuk-bentuk yang boleh dilihat di atas ialah kapal terbang, kereta, buku, botol susu, bola dan smiley face. Semuanya di atas permintaan beliau. Semoga berjalan lancar kenduri puan nanti ya!

Thursday

Cradle Theme Blue and White

For baby boy, buaian dan design inilah yang menjadi personal favourite saya. Please note buaian ini bukan cot baby yang biasa tu ok. It's a swinging cradle so boleh dibuai ke kiri dan ke kanan. Actually semua buaian sweetnrosy boleh swing. In case tak jumpa harga sewa buaian saya,  di sini saya nyatakan semula harga sewa untuk jenis buaian dengan set tilam bantal dan dekorasi artificial flower:

white cradle02 (mcm pic di atas):   RM190
retro classic cradle03 (mcm pic di bawah): RM200
princess cradle04 (dengan mosquito net):RM240

Additional decorative items seperti platform (rm50) dan backdrop (rm80) juga available.

Charge pengangkutan juga dikenakan so sila beritahu ke destinasi mana buaian perlu dihantar untuk mendapatkan quotation. Maaf jika saya tidak menerima sesetengah tempahan outside KL. So far Shah Alam, Klang, Bukit Beruntung, Puchong, Bangi dan Seremban boleh dipertimbangkan lagi.  

Cradle Theme Peach n Cream

Buaian bertemakan warna peach telah disewakan baru-baru ini seperti yang ditunjukkan di dalam gambar di atas. Dipadankan dengan warna cream, memang nampak kelasss. Mungkin lebih sesuai daripada sekadar memilih warna putih jika anda inginkan sesuatu yang neutral.  

Bunga Telur Bear - Terbaru

blue and cream
pink and cream
Comel comel comel! Tak kira warna apa yang menjadi tema majlis anda, bunga telur bear pasti menawan hati tetamu anda. Harga terkini ialah RM4.00 setiap satu dan extra charge 50 sen sekiranya mahu chocolate atau telur dimasukkan ke dalam net. Sesuai untuk bermacam2 majlis seperti cukur jambul, hari jadi, pertunangan dan perkahwinan. Jangan lupa, tempah awal-awal supaya dapat disiapkan on time dan memastikan hasil yang memuaskan ok!

Bunga Telur Foam Pink n Purple

baby dress
muffin
butterfly
milk bottle

Sekadar meng-update bentuk terkini bunga telur foam daripada set bunga telur yang telah diorder baru baru ini. Harga sekarang sudah diturunkan kepada RM3 untuk bunga telur dan net  dan tambah 50 sen untuk diisikan telur atau coklat. Bentuk foam sekarang semakin dipelbagaikan dan size juga telah diperbesarkan. Anda dinasihatkan untuk order lebih awal kerana saya memerlukan seminggu untuk menyiapkan setiap 50pcs. (Itupun sekiranya tiada tempahan lain) Ambil perhatian juga bahawa kerja pembuatan hanya akan dimulakan setelah bayaran deposit diterima. Kalau nak DIY, sila tengok demonstration macamana nak buat di entry saya yang mengandungi klip video temuramah Astro Bernama. Kalau takde masa or tak confident, order dari saya sahaja lah! So kepada yang menggemari favors yang comel2 serta lain dari yang lain jangan lepaskan peluang ye!